Historic Shanghai „gangsters‘ warehouse“ transformed into an office by Naturalbuild

Co-working-Space-by-NaturalBuild-office-interior-shanghai-warehouse-wood-event-space_dezeen_784_6

Chinese studio Naturalbuild has created an office and event space in a Shanghai warehouse that previously belonged to Huang Jinrong – a notorious 1930s underworld figure. The space is located within a two-storey building by the city’s South Bund dockyard, described by the firm as the „gangsters‘ warehouse“ in reference to its former proprietor. 

FEATURE: Flooring – Spaces, Signs and Senses

India is one of the most stimulating environments I have ever been in. It was in Viluppuram, a small town in the far south-east of India, 40 km west of the Bay of Bengal, that I discovered Rangoli, a symbolic floor art, outside many people’s homes. Rangoli’s ancient symbols are thought to bring good luck and have been passed down through the ages, from one generation to the next, keeping both the art form and the tradition alive and, fortunately for all who visit, creating entrance areas that are both beautiful and meaningful. (Text: Alex Bradley)

600_Offices-for-International-Shipping-Company-by-SHH_
Respectful renovation, with refurbished stone floors, of a five-storey early Georgian terrace in London’s West End, by architects and designers SHH for an international shipping company

FEATURE: Flooring – Spaces, Signs and Senses

India is one of the most stimulating environments I have ever been in. It was in Viluppuram, a small town in the far south-east of India, 40 km west of the Bay of Bengal, that I discovered Rangoli, a symbolic floor art, outside many people’s homes. Rangoli’s ancient symbols are thought to bring good luck and have been passed down through the ages, from one generation to the next, keeping both the art form and the tradition alive and, fortunately for all who visit, creating entrance areas that are both beautiful and meaningful. (Text: Alex Bradley)

600_Offices-for-International-Shipping-Company-by-SHH_
Respectful renovation, with refurbished stone floors, of a five-storey early Georgian terrace in London’s West End, by architects and designers SHH for an international shipping company