„ZIRKO“ von Belux: Licht mit Überraschungseffekt

ZIR_206_on_und_off
„Zirko“ Wandleuchte; Foto: Belux

Die Wand- und Deckenleuchten verblüffen durch vollständige Transparenz der optischen Scheiben und inszenieren damit die dahinterliegende Fläche wie einen Bilderrahmen. Wird „Zirko“ eingeschaltet, koppelt die Optik das im Rahmen integrierte LED-Licht nach vorne und hinten aus. So wird einerseits der Raum erhellt und andererseits entsteht am Leuchtenrand eine Aura, welche zusätzlich Leichtigkeit verleiht. Neben den LED ist auch die Elektronik im Rahmen aus Aluminium-Druckguss untergebracht – externe Betriebsgeräte entfallen somit.

„ARCHITECTS Glass“ – Transparentes Paneel zur Schallschirmung by acousticpearls

600_architects_glass_02

„ARCHITECTS Glass“ ist eine Neuheit innerhalb der innovativen ARCHITECTS Akustikpaneel-Familie. Eine wichtige Erweiterung im System, das offene Räume akustisch gestaltet und wirkungsvoll zoniert. Kompromisslos nimmt „ARCHTECTS Glass“  wichtige Produkt-Attribute wie Purismus, Leichtigkeit und Modularität auf, um sie auf eigene Weise funktional und ästhetisch zu interpretieren.

„Sparkling“, „Drizzle“ and „Drill“ by Kvadrat

kvadrat_drizzle
„Drizzle“

„Sparkling“, „Drizzle“ and „Drill“ comprise a collection of vibrantly patterned curtains. Designed by Aggebo & Henriksen, they explore how curtains can create atmosphere in a room and complement each other in order to achieve varied expressions. The pattern for „Sparkling“ and „Drizzle“ starts as a unicolour at the bottom of the curtain. As it moves upwards, it melts into a lively play of organic shapes, which steadily taper away into the white base fabric.

„Objective“ und „Sisifo“ von Artemide gewinnen den iF Design Award 2015

Artemide_Objective

30. Januar 2015 – die Leuchten „Objective“, entworfen von Jean Nouvel, und „Sisifo“ von Scott Wilson haben den iF Design Award 2015 errungen, eine der wichtigsten Auszeichnungen und weltweit als Qualitätszeichen anerkannt. Der Award wird seit mehr als sechzig Jahren an die besten internationalen Produkte vergeben, die sich durch ihr exzellentes Design auszeichnen.

Interior design for ‘De Rotterdam’

webimage-0DDC8A89-2F11-4DCA-BBF4106331C8A12E

GROUP A, Studio Makkink & Bey and Roukens + Van Gils share the credit for the interior design of the new municipal offices in De Rotterdam, designed by OMA on the Wilhelminapier in Rotterdam. The Municipality of Rotterdam commissioned the interior and began moving into the new offices in phases from August 2014 to the end of the year. The offices occupy 33 floors in the middle of the three towers.

MIT Beaver Works by Merge Architects

542369f7c07a809a0e000043_mit-beaver-works-merge-architects_portada_research_lab_01b_jh-1000x666

This multi-use research and collaboration space was developed for students, faculty, and technical professionals in the Tech Square hub near MIT’s campus in Cambridge. Beaver Works, a joint center for MIT Lincoln Laboratory and MIT School of Engineering, serves as a work space and showcase where students and faculty develop and test ideas for incorporation into the National Defense portfolio. Along with a research lab, the space incorporates a café/lounge area, meeting rooms, and a prototyping shop, where affiliates can carry out design/build research projects.

Greenville by Hub

5470e76ee58eced61f0000a1_greenville-hub_10cchh-1000x666

Greenville involves the renovation and partial restoration of the existing main building of the Houthalen-Helchteren mine site into an incubator for the cleantech industry. The incubator is part of the Cleantech Campus for which a master plan was recently drafted. The Cleantech Campus is in turn part of a redevelopment plan for the centre of Houthalen-Helchteren, which among others comprises the development of parklands, a residential zone and the NAC.

Movet Office Loft Interior Design by Studio Alexander Fehre

54488c28e58eceb567000211_movet-office-loft-interior-design-studio-alexander-fehre_portada_zb478-13-1000x749

Movet is a company that literally originated in a garage. Today, the Movet brand is eponymous with outstanding competence in the field of conveyor belt technology. Because the capacity of the company’s rather makeshift headquarters had finally been reached, Studio Alexander Fehre was commissioned to design a new and more representative office space with an adjoining warehouse. The solution is a clever combination of different areas, so as to accommodate the diverse range of requirements in a limited space while retaining a spacious feel.