The new Dropbox office designed by Geremia Design

DropBox1_2510
The office is composed of a number of pods, each of which have a lounge. Foto 
Bruce Damonte

Management of the cloud is not entirely virtual. It takes actual people and physical real estate. For Dropbox, that means more than two football fields worth of office space in San Francisco.

Founded in 2007, Dropbox is a file hosting service with more than 175 million customers. Houston and Ferdowsi had hired one of their Bay Area contemporaries, Lauren Geremia and her firm Geremia Design along with San Francisco firm Boor Bridges Architecture, to design their new office space and design the interior.

Geremia_Design_DropBox_06
The cubic wood tables are by Anzfer Farms. A lounge adjacent to the dining area also features small tables by Anzfer Farms and a sofa by Geremia Design. Strips of white canvas sail add depth to the room and conceal ductwork; Foto 
Bruce Damonte

Anticipating the future of the cloud 

The latest Dropbox office occupies a linear ,74,000-square-foot single floor, previously built for a biotech company, atop the historic China Basin Landing building, a warehouse located just southwest of the Giants’ AT&T Park. For the Dropbox office, Boor Bridges took the lead in programming and space planning, and collaborated with Geremia on schematic design and finishes. Geremia specified the furniture, much of the lighting, as well as color and material palettes.

DropBox2_00248
Dropbox founder Drew Houston likes to play music, and many of his employees 
do too. Therefore, the music studio was an essential element for the creative 
crew. The custom light fixtures by Lindsey Adelman, called Knotty Bubbles, are inspired by Japanese buoys, packaging, and shibari; Foto 
Bruce Damonte

Beauty in simplicity

Geremia and Boor Bridges eschewed typical office materials such as dropped acoustical ceilings and fluorescent lighting. The raw, industrial aesthetic, simple in its sparseness, is enhanced and punctuated by moments of color and texture against the building’s exposed structure.

Walls surrounding the core are clad in black walnut that is washed to create a charred effect, and copper cladding highlights specific areas. Acoustical felt is strategically placed along the ceiling and a few walls 
o keep the otherwise hard-surfaced office quiet. Windows on all 
our sides of the floor offer more than enough daylight, and are supplemented with dimmable LED can lights on tracks.

Since coders hate the glare of harsh lighting, the office is not as bright as a typical one. In one conference room, an orange-colored film on glass adds an artistic touch: a warm glow akin to looking through sunglasses.

 

Via: contractmagazine.com

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.